Vicky og Dejó

Tekst fra TV 2s Intranet – forfatter: Michael Hansen/TV 2 Kommunikation, foto: René Damkær

HESTETRÆKNING I MIDTERGANGEN…

18. juni 2019

Det blev mødt med smil, overraskelse og masser af snak – og gav anledning til mange billeder og selfies – da en hest og rytter søndag formiddag skridtede ned ad Midtergangen på Kvægtorvet.

Kreaturtrækning i Midtergangen var som bekendt ikke tilladt, da Kvægtorvet i årene frem til 1987 var hjemsted for kreaturhandelen i Odense. Søndag 16. juni 2019 var Kvægtorvet imidlertid ramme om en særlig fotoseance arrangeret i samarbejde med TV 2-fotoklubben FO2RUM, hvori stilfærdig hesteridning i Midtergangen indgik.

Fotograf Erik Kunddahl, hesten Dejó og rytter Vicky Mathiesen står i spidsen for et projekt om at få hesten ind i de danske bymiljøer. Af samme grund har de besøgt – og ladet sig fotografere – i adskillige danske byer, og søndag var turen kommet til Odense centrum. Her blev Dejó fotograferet på Byens Bro, i Odenses gågader og i Kongens Have samt på Kvægtorvet efter aftale med FO2RUM, der havde involveret TV 2 SPORT i projektet.

 

Og det gav anledning til stor overraskelse, snak, smil og mange billeder til de sociale medier, da rytter Vicky Mathiesen og Dejó – iført Veltex på hovene for at beskytte gulve og for at sikre, at hesten står fast på en glat overflade – stilfærdigt skridtede gennem Midtergangen og kort besøgte TV 2 SPORT-redaktionen.

Herunder ses medlem af fotoklubben FO2RUM Mikkel Ploug Madsen på en special fotoopgave i Midtergangen.

 

Dejó er en 16-årig, ungarsk varmblodshest, som er fuldstændig miljøtrænet og helt rolig ved at befinde sig i – for heste – uvante omgivelser og med mange mennesker omkring sig. Det har Dejó, der er hjemmehørende i Hørsholm, vist gang på gang under hyppige udflugter i det indre København. Dejó har eksempelvis været forbi den kendte restaurant Gemyse i Tivoli, hvor han fik serveret æbler af restaurantchefen og to tjenere.

Efter fotograferingen på Kvægtorvet red Dejó og Vicky Mathiesen videre til Odense centrum og Byens Bro, hvor Dejós visit vakte stor interesse.

Vicky, Dejó og Erik Kunddahl

Kongens Have

Vintapperstræde

Byens Bro

Ove Sprogøes Plads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.