Kan man købe et billedsprog? v/Per Valentin

tekst og fotos: René Damkær

I forbindelse med FO2RUMs 2022 Generalforsamling havde vi besøg af Per Valentin og hans foredrag “Kan man købe et billedsprog?”.

De fremmødte medlemmer blev underholdt med et inspirerende og spændende foredrag, hvor man fik indsigt i billedernes frembringelse. Ligefra ide/skitse til den endelige resultat, herunder Photoshop processen og specielt anvendelse af “History Brush”.

Flere af Pers projekter blev fremvist, bla. fra Cuba og “Faces of Peru”. Herunder blev der fortalt om de udfordringer, som ofte følger med ved fotografering i et “fremmed” miljø.

Per fortalte en del om de elementer som bl.a. har indflydelse på billedsproget, herunder hvordan lyse/mørke nuancer er med til at frembringe stilhed/dramatik, samt de overvejelser man kan gøre sig ift. farvekomplementering og den effekt det giver på billederne.

Vi så de gennemgående træk på mange af hans billeder, som er med til at give en selvstændig signatur, fx anvendelse af “Kongen” og “Prinserne” i komponeringen!

Et par større “Art Director” projekter blev også fremvist som eksempler på hvordan en virksomheds identitet kan anbringes i billeder. 

“Kan man købe et billedsprog?”.. svaret er nej, det må man selv skabe, og medlemmerne blev i den grad stimuleret til at forsøge sig med nogle de af metoder og teknikker som Per anvender.

TV2s Fotoklub FO2RUM siger tak til Per for et særdeles spændende og lærerigt foredrag som blev leveret med stor entusiasme, og som meget passende blev holdt i mødelokalet “Stormester”!

 

Comments are closed.