Bestyrelsens årsberetning for 2020

Ved FO2RUMs generalforsamling den 21. juni 2021

Når vi mødes den 21. juni 2021 er der gået ikke mindre end halvandet år siden vores sidste generalforsamling i fotoklubben. Årsagen er naturligvis den allestedsværende COVID-19 og de mange restriktioner på vores hverdag, kombineret med et stort ønske om, at fotoklubbens aktiviteter afvikles fysisk og i det fællesskab, som er grundlaget for klubben.

Af samme årsager bliver dette års beretning en lidt kortere én af slagsen.

Det startede jo ellers meget godt; På generalforsamlingen i januar 2020 kunne vi med stolthed se tilbage på et flot 2019, som havde været fyldt med aktiviteter i så godt som alle årets måneder, og vi glædede os til at komme i gang med 2020 og de mange nye aktiviteter, vi dengang havde i støbeskeen. Ved samme generalforsamling havde vi før middagen varmet op med en lille lyssætnings-workshop anført af STJE, og sidenhen foredrag af kunsthistoriker og fotomagasinsredaktør Jens Friis om kunstfotografien i Danmark og Verden.

I februar nåede vi også at afvikle en lille workshop om hvid/hvid-redigering i Lightroom, hvor LAAG og REDA tog deltagerne på kurset med på en rundtur i det digitale mørkekammer og de mange elementære og avancerede redigeringsværktøjer.

Marts åbnede vi med en ”photo-walk” i mørket på Odense havn, dvs. en vandretur efter mørkets frembrud, hvor vi med kamerastativer og rolige hænder udforskede mulighederne i de meget lange lukketider, det elektriske lys på havnen og det helt blanke vand, som bød sig til på denne iskolde, men smukke aften.

Vi var nærmest kun lige nået hjem i seng, før pandemien skyllede ind over os første gang og lukkede både TV 2 og resten af landet ned. I forsamlingsrestriktionernes skygger var de vante fysiske forsamlinger pludselig ikke længere mulige. Det var imidlertid en anledning til at vende tilbage til det, som fotografien oprindeligt var; en enkeltmandssport. Og ikke mindst en anledning til at tage sig tiden til at udforske sit nærområde og tænke lidt ud af boksen. I forårsmånederne udtænkte og strukturerede LAAG derfor en række foto-udfordringer og benspænd med temaer som ”livet i bevægelse”, ”lys og skygge” og ”vand er godt”.

Coronarestriktionerne fortsatte desværre længere, end nogen havde turde håbe på, og pludselig blev det sommerferietid. Først da vi nåede september, kunne vi forsamles igen – denne gang til en spændende aften om astro-fotografi, hvor vores egen vejrprofet Anders Brandt oplyste vejen til at lykkedes med de gode billeder af alt lige fra stjerner og galakser til solformørkelser, lysende natskyer, lyn og nordlys.

Det var også i september, at ALGR havde inviteret sin gamle ven og droneinstruktør Sebastian Jensen fra Dronelab.dk til Fyn for at afvikle et særligt FO2RUM-droneflyverkursus hen over en weekend. Her tog en håndfuld FO2RUM-medlemmer imod det gode tilbud og fik således et dronebevis til flyvning i bebyggede områder samt natflyvning.

I oktober nåede vi også at mødes fysisk, inden næste bølge af corona igen satte en stopper for det gode fællesskab. Denne gang havde vi besøg af den lokale landskabsfotograf Brian Lichtenstein, som især dyrker de rå landskaber i alperne og i Island; Et særdeles ’bjergtagende’ foredrag, der nok fik rejselysten frem i de fleste af deltagerne denne aften.

Hverken rejseaktiviteter eller andre spændende tiltag blev der dog ret meget af i de kommende vintermåneder, hvor de fælles aktiviteter endnu en gang desværre måtte sættes på pause til fordel for yderligere ”selvstudier” i en coronatid.

Det var da også disse selvstudier og resultater fra det forgangne år, vi gerne ville kigge lidt nærmere på, da vi så i april 2021 mødtes til en virtuel aften ledsaget af fotograf og ÅP-dommer Maria Fonfara. Deltagerne medbragte hver to billeder til portfolio-review, som de øvrige deltagere ikke havde set på forhånd, og Maria gav så gav konstruktiv feedback på disse billeder uden at vide, hvem af deltagerne, der havde taget de enkelte billeder. Selvom billederne var vidt forskellige, var Marias empatiske feedback spot on hver gang, og alle gik fra mødet med noget viden og perspektiv, de kunne bruge i deres billeder fremover.

Nu er vi så nået til juni 2021, og endelig er de mange restriktioner blevet løftet. For nogen af os er sommerferien kun én uge væk, og alle håber på at få det sommerland tilbage, som vi kender. I FO2RUM håber vi naturligvis på, at denne frihed fortsætter ind i anden halvdel af 2021, så vi kan komme back on track, mødes (!), og få realiseret alle de aktiviteter, vi har måtte undvære i så lang tid. Kan vi holde coronaen for døren, har vi i hvert fald masser af gode påfund klar i skuffen.

Bestyrelsen,

  1. Mikkel Ploug Madsen, Lars Agergaard, Steffen Jensen, René Damkær Henningsen, Marlene Lykke Jensen og suppleant Carsten Reenberg

 

Comments are closed.