Udfordringer med benspænd

tekst: Steffen Jensen

Månedens tilbud:

Hver eneste gang vi i FO2RUM afholder en Photo Walk, er det en stor succes. Mange medlemmer elsker at fotografere i fællesskab og få mulighed for at dele passionen for fotografiet med andre ligesindede. Der er også dem, for hvem fotografiet er en mere solitær beskæftigelse. Noget man helst dyrker alene, fordi det for dem er en langsom, indadvendt interaktion med og udforskning af omgivelserne. En lidt asocial arbejdsform, som det er svært at gøre til en social fælles aktivitet.

Der er også de medlemmer, der gerne vil have endnu flere aktiviteter i FO2RUM, end der allerede er, mens andre er frustrerede over at deres arbejdsplan, familielivets forpligtelser eller andre opgaver forhindrer dem i at deltage så meget, som de gerne ville, i de fotoaktiviteter, vi allerede har.

Nu forsøger vi at skabe en ny, fast månedlig FO2RUM-aktivtet, som skal forsøge at fylde alle disse huller og modsat rettede udfordringer ud på én og samme tid. Du kan dyrke det alene, men alligevel gøre det sammen med resten af fotogruppens medlemmer. Du kan bruge præcis så meget eller så lidt tid på det, som det passer dig. Du kan sammenligne dine egne bud på løsningen af en fotoopgave med andres ideer. Der bliver efterkritik, hvis du ønsker det, men ikke mere end du vil have, og alt det uden at du behøver at bevæge dig til ”Dagens Mand” på Kvægtorvet.

Svaret er vores nye månedlige ”Fotoudfordringer med indlagte benspænd”.

En ny institution i FO2RUM.

Disse månedlige fotoudfordringer med indlagte benspænd – udtænkt og organiseret af Lars Bush Agergaard – findes både i en udgave for almindelige fotografiapparater og en anden til det kamera, vi altid har med os… din Smart Phone. Du kan vælge at deltage i den ene eller den anden version, som det passer dig… eller du kan deltage i begge på samme tid. Det er op til dig.

Man får ingen points. Der er ingen vindere, tabere eller præmier. Fotografiet er ikke en idræt eller olympisk sportsgren. Hvis der er tale om et konkurrenceelement, så er det mere et personligt, indre kapløb med dig selv og din egen kreativitet og tekniske færdigheder.

Målet er, at et fælles emne sætter nogle rammer, som gør at du er nødt til at tænke kreativt indenfor et fælles tema. Finde interessante, overraskende og anderledes måder at visualisere opgaverne på. Og for at det ikke skal blive for nemt, så er der krav eller begrænsninger – ”benspænd” – der betyder, at du ikke skal tage den korteste og mest ligefremme vej til målet. Benspændene skal gøre vejen mere snørklet, og måske dermed også tvinge dig til at anlægge en mere overraskende vinkel på udfordringen.

Når tiden er inde, kan du se, hvordan andre har opfattet opgaven og løst den. Du kan opleve hvor forskellig en udfordring kan opleves og udføres. Det kan forhåbentlig give dig nye impulser og inspiration til at fortolke, tænke skævt eller anderledes, vende tingene på hovedet, og dermed også tvinge beskueren til selv at tænke, når de ser dit fotografi.

Udfordringen slutter nemlig ikke med at du trykker på kameraudløseren og gør billedet klart. Da begynder den først. Herefter lever billedet videre i alle beskuernes fortolkninger. Der er ingen korrekt eller forkert måde at løse opgaverne på. Alle bud på et svar har værdi. Og det behøver end ikke være et forsøg på et svar, du kommer med. Din løsning kan ligeså godt være et spørgsmål.

Med FO2RUM’s månedlige Fotoudfordringer med indlagte benspændfår vores fotogruppe nu også en online-eksistens. Det bliver FO2RUM’s virtuelle eksistens imellem de månedlige medlemsmøder og fotoaktiviteter, hvor vi er fysisk sammen. Derfor får fotoudfordringerne også sit eget ”mødelokale” – deres egen afdeling på vores hjemmeside, hvor du kan følge med i opgaverne, når du har tid, og se, hvor langt dine venner i fotogruppen er nået, og hvordan de fortolker opgaven.

Vi vil rigtig gerne se dine billeder på gruppens hjemmeside. Det er dog også muligt at uploade i dertil oprettede albums i Facebook gruppen.

Vejret er godt. Det er det altid. Der er ikke dårligt fotovejr. Alt kan bruges til noget. Det handler bare om, hvordan man klæder sig på… fotografisk og kreativt.

Så god vind, og må det klikke for Jer alle sammen.

Comments are closed.