Photo Walk Odense C

tekst: Steffen Jensen

Foto Lars Bennike | Photo Walk Odense C, 23. Februar 2019

Photo Walk Odense C, 23. Februar 2019. Foto Lars Bennike

På byvandring med fotografiapparatet og andre nørder

”I en parkeringskælder! Nede i selve parkeringskælderen?!? Fotografere!!! Hele den første halvanden time?”

Jeg vil ikke ligefrem kalde det mistro, men dagen begyndte i hvert fald med en lille smule skepsis. Mange havde forventet en spadseretur imellem postkorthusene i H. C. Andersen-kvarteret, og så begyndte vi i stedet for under jorden i en parkeringskælder.

Det blev dog til en sjov begyndelse på dagen. Et alternativt miljø, kunne man måske kalde det, som tvang mange til at tænke en smule anderledes.

Jeg nåede desværre ikke selv at vandre så meget rundt i parkeringskælderen, for jeg satte et lille flashanlæg op i et hjørne, så dem, der var interesseret i det, kunne lege lidt med portrætfotografi, lys og de forskellige baggrunde, parkeringskælderen gav mulighed for, og det var også sjovt.

I hvert fald ved jeg, at jeg igen vil komme tilbage og bruge parkeringskælderen under Odeon som et slags midtby-fotostudie, hvis jeg en gang skal lave portrætter af nogen i Odense.

Efter en kort en formiddagskaffepause i opløftet stemning i Odeon gik turen ud på grønsagsmarkedet lige udenfor. Vi vakte naturligvis en smule opsigt, da vi ikkemindre end 10 dedikerede amatørfotografer med en variation af udstyr over skulderen ”skød på alt, der rørte sig”. Men interessant nok: Når vi introducerede os selv, blev vi hilst velkommen af alle, vi mødte, og vores fotografering var ikke det mindste problem overhovedet.

Lotte Hveisel fra København forlængede sit ophold i Odense, så hun kunne komme med på vores foto-byvandring, og det var en stor fornøjelse. For hende betød det også, at hendes gamle, elskede Nikon-DSLR-kamera var blevet hentet frem fra pulterkammeret, støvet af og nu forhåbentlig får sig et nyt liv. Lottes begejstring for byvandringen smittede, så kulden pludselig var til at holde ud.

Selv driftede jeg sammen med Lars Bennike ned til Fyns Grafiske Værksted, en lille perle midt i H. C. Andersen-kvarteret, hvor vi bankede på. En gruppe grafikere var på weekendkursus på værkstedet. En af dem havde tilfældigvis været til et af mine fotoforedrag i Lemvig, så vi blev budt indenfor og fik den forkromede rundvisning, hvilket der også kom et par fotos ud af.

Når jeg ser tilbage på byvandringen, må jeg sige, at jeg næsten kun fotografere mennesker. Det er det, jeg har nemmest ved. Derfor gør jeg det hele tiden. Jeg fik ikke lavet ret meget andet, hvilket billederne her desværre også viser. I virkeligheden bør jeg sikkert begynde at tvinge mig selv til også fokusere lidt på andre ting. Det er i hvert fald en af de selvkritiske opdagelser, byvandringen i går gav mig. At jeg skal tvinge mig selv ud af min fotografiske comfort zone, og sørge for at komme i gang med noget, jeg ikke kan.

Fra bymidten bevægede vi os ned i Storms Pakhus, hvor vi både spiste street food til frokost og også fotograferede en smule. Herfra fortsatte vi ud i havneområdet, men da det nu var ganske godt ud på eftermiddagen, og folk langsomt begyndte at sive, fremskyndede vi billedredigeringen på Kvægtorvet i ”Dagens Mand”, som vi næsten har adopteret som FO2RUM’s faste mødelokale. Her gjorde flere det klart, at grundlæggende billedredigering også må blive et af de emner, vi snart skal til at dykke lidt mere ned i på en medlemsaften.

Alt i alt en fin begyndelse på FO2RUM’s fælles fotoudflugter.

Vi håber, at der bliver mange flere. Og at den smittende begejstring, som vi oplevede på denne fotografiske byvandring i Odense, også kan være med til at inspirere og kaste lys over vore kommende arrangementer.

Det var en fornøjelse. Jeg hyggede mig. Tak til Jer alle.

Bedste hilsner, Steffen

Comments are closed.